מענה – היחידה לבריאות הנפש

הפרעות שינה

הפרעות שינההפרעות שינה הן בעיה נפוצה שפוגעת בתפקוד היומיומי וגורמת מצוקה רבה לסובלים ממנה. בין היתר הפרעות שינה גורמים למצבים שונים כגון:

בנוסף, הפרעות שינה עלולות לגרום להשמנה ולמחלות כמו סוכרת ואחרות. לפעמים הפרעות השינה מופיעות לתקופה קצרה ונעלמות מאליהן, אך אם מדובר בתקופה ממושכת או בתקופות חוזרות של הפרעות שינה כדאי להתייחס לכך ברצינות.

יכול להיות שתגלו ששינוי קטן באורח החיים יסייע לכם להשיג שינה רציפה ואיכותית.

אילו הפרעות שינה קיימות?

הפרעות בשעון הביולוגי

אחת או יותר מההפרעות שמנינו מופיעות אצל כחמישית מהאוכלוסיה הבוגרת, כאשר שכיחות התופעה עולה עם הגיל ונפוצה במיוחד בקרב קשישים.

מהם הגורמים להפרעות שינה?

טיפול בהפרעות שינה

שינה היא דבר הכרחי לבריאות הגוף ולתפקודו. במהלך השינה פועלים מנגנונים של למידה, זכרון ועיבוד של חוויות ממהלך היום. לפיכך, וכמובן בשל תופעות הלוואי השונות שנגרמות מקשיי השינה, ישנה חשיבות רבה לטיפול.

שינוי הרגלי שינה

שינה טובה ועמוקה דורשת הכנה של הגוף וסביבה מותאמת לשינה. בין ההרגלים שכדאי לסגל לעצמנו:

טיפול תרופתי לבעיות שינה

תרופות לנדודי שינה משפיעות במרבית המקרים בטווח הקצר, אך בטווח הארוך הן עלולות לגרום להתמכרויות. לפיכך אם שינוי הרגלים, הרפיה או תרופות טבעיות לא עוזרים כדאי להתייעץ ברופא לפני שנוטלים תרופה.

ההורמון מלוטונין נמכר כתוסף תזונה המסייע להסדרת השינה. זאת בזכות מעורבותו הרבה של ההורמון במחזור הערות – שינה. חשוב להיות עירניים לכך שעלולות להיות לתוסף תופעות לוואי כמו עייפות ביום או דכאון.  הוא יעיל במיוחד במקרים של ג'ט לג או אצל אנשים שעובדים במשמרות ומתקשים להסדיר את שעות השינה.

צמחי מרפא לבעיות שינה

בין צמחי המרפא הידועים כיעילים נמצא שורש הולריאן, מליסה רפואית ותמצית שמן לבנדר.

Exit mobile version