Site icon מענה – היחידה לבריאות הנפש

תוכנית גמילה מסמים קשים

קרדיט תמונה-pixabay

פקודת הסמים המסוכנים בישראל היא מורכבת ומסועפת, אך עם כל המורכבות המשפטית שבה (כיאה לחוקים שנשארו עימנו מהמנדט הבריטי), הרי שמטרתה ברורה ופשוטה – למנוע ככל הניתן את הייצור, הסחר והשימוש בסמים המוגדרים כסמים "קשים" וממכרים, וזאת לטובת הציבור כולו. תוכנית גמילה מסמים קשים היא לא דבר פשוט, ואם אפשר להימנע מלהגיע למצב של התמכרות – כדאי לעשות הכול בשביל זה.

אם אתם או מישהו אהוב ויקר לכם נמצא במצב זה של התמכרות לסם קשה ומסוכן, חשוב לפעול מהר. זה יכול להסתיים כל יום ובכל רגע במעשים קיצוניים, פשע, אלימות, ואפילו במוות. לכן אין מה להמתין ולו לרגע אחד, אלא לפעול, בצורה חדה ומהירה, להצלת חיים.

איזה סמים קשים דורשים הליכי גמילה?

כיום זה כבר ידוע וברור לכולם, לא רק לאנשי מקצוע מנוסים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים, רופאים ושאר מטפלים, לכל הסמים יש פוטנציאל התמכרות ברמה זו או אחרת, וזה תלוי מאוד באדם המשתמש. בעבר, ולעיתים, מתוך בורות בנושא, גם היום, יש האומרים וטוענים כי מריחואנה, למשל, היא לא סם ממכר. בעוד שמריחואנה לא נחשבת לסם קשה, הרי שאפילו הסם ה"קל" הזה מחזיק אנשים מכורים באלפים ואף עשרות אלפים בישראל.

ובכל זאת, לרוב הכניסה לתוך תוכנית גמילה מסמים קשים מגיעה כאשר האדם מתמכר לאחד או יותר מהחומרים הבאים:

 

הסם הממכר החדש – הקטמין

בשנים האחרונות חלה עלייה דרסטית בשימוש בקטמין בתרבות "סמי הרחוב". צעירים רבים נחשפים לסם מסוכן זה באירועים חברתיים, ומהר מאוד מוצאים עצמם מכורים. בעוד שחומר זה נמצא בשימוש בתעשיית התרופות כסם הרדמה ואף כתרופה פסיכיאטרית, השימוש הבלתי מוסדר מוביל לתוצאות קשות ואף קטלניות.

אם אתם הורים מודאגים הקוראים כתבה זו מתוך חשש כי ילדכם משתמש בטקמין, או בכל סם אחר, אנו ממליצים לפעול במהירות בכדי למנוע הדרדרות, התמכרות, ופגיעה נוספת.

Exit mobile version