סה"ר – סיוע והקשבה ברשת

ארגון סה"ר החל לפעול בשנת 2000, ונרשם כעמותה רשומה בשנת 2002. לפני הקמתה של סה"ר, הכתובת הנגישה ביותר לאנשים שנמצאו במצוקה נפשית היתה עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) הפועלת דרך הטלפון.
הרעיון שעמד מאחורי הקמת עמות סה"ר הוא ניצול של הטכנולוגיה החדשה והנגישה של האינטרנט על מנת להעניק סיוע לאותם אנשים, שלעיתים אין להם למישהו אחר לפנות.
קהל היעד העיקרי של עמותת סה"ר הוא אנשים שנמצאים במצב נפשי קשה ומהרהרים בהתאבדות, שוקלים או מתכננים מעשה אובדני, או ניסו להתאבד בעבר. כמו כן, מציעה העמותה תמיכה לבני משפחותיהם של אנשים שהתאבדו או ששוקלים התאבדות.
הפעילות של סה"ר נעשית דרך 4 מנגונוני פעילות עיקריים, אשר כולם מופעלים על ידי מתנדבים. המתנדבים בסה"ר הינם בוגרים יציבים בנפשם, אשר עוברים הכשרה ארוכה ומקיפה על פי מנגנון הפעילות בו הם מעוניינים להתנדב. הכשרתם כוללת פן מקצועי הכולל תכנים של בריאות הנפש כגון דיכאון, אובדנות, התמודדות עם אובדנות, כלים למתן עזרה ראשונה נפשית ומניעת מעשית אובדניים וכדומה.
בנוסף, כוללת ההכשרה התייחסות לפן הטכני של ההתנהלות דרך רשת האינטרנט, ולהיבטים החוקיים של שימוש באינטרנט ככלי לעזרה נפשית.
צ'אט
 באתר העמותה קיים קישור עם הזמנה לצ'אט דרך תוכנת שיחות או דרך ה-ICQ. מתנדבים של העמותה מאיישים את עמדות הצ'אט בין השעות 21:00-24:00, כיוון שאלה השעות בהן פעמים רבות תחושת הבדידות היא הקשה ביותר, והיכולת לפנות למישהו קטנה.
בצ'אט מוזמנים הפונים לקיים שיחה אישית ופרטית עם המתנדב, ולחלוק עימו את כאבם. מהות הקשר בצ'אט היא חד פעמית, כלומר לא מתקיימת המשכיות לשיחה מעבר לפנייה הנוכחית של האדם, ובפעם הבאה שיפנה לעזרה בצ'אט, יתכן ויתקל במתנדב אחר.

פורומים

עמותת סה"ר מפעילה שלושה פורומים דרך אתר הפורומים הישראלי "תפוז". הפורום הראשון מיועד למבוגרים, כלומר אנשים שכבר חיים באופן עצמאי, ומקבלים החלטות עבור עצמם (גם אם עדיין גרים אצל ההורים).
הפורום אינו חסום, ומאפשר גישה לכל אחד בכל גיל, אך רוב התכנים שעולים בו קשורים להתמודדות עם דרישות העולם, ועם חוויות ילדות שגרמו לצלקות נפשיות אצל הכותבים. הפורום השני מיועד לצעירים יותר – מתבגרים ובני נוער אשר חווים חויות קשות, נמצאים לקראת צמתים משמעותיים בחייהם (כמו גיוס לצבא) ועוד.
הפורום השלישי מיועד לביטוי דרך יצירה. הגולשים מוזמנים לבטא את קשייהם וחוויותיהם הנפשיות דרך כתיבה יצירתית, שירה ואפילו ציורים.
בכל הפורומים מקבלים הכותבים התייחסות מצד המתנדבים של סה"ר. במהותם אמורים הפורומים להיות מקומות תומכים ומקבלים, והעמותה מונעת ומוחקת פרסומים ביקורתיים או מעליבים מתוך אמונה שהצורך במקום תומך ומכיל חשוב יותר מאשר חופש הביטוי המקובל בפורומים אחרים.
בהקשר זה חשוב לציין שהעמותה עובדת באופן צמוד עם משטרת ישראל, גם על מנת לתת מענה במקרים דחופים של חשש מאובדנות, וגם על מנת למנוע ממתחזים ומטרידים לפגוע בפונים דרך הצ'אטים או הפורומים.
סיירת
חלק מהמתנדבים בסה"ר אמונים על תפעולה של סיירת ברשת, אשר מנסה לאתר אנשים ושנמצאים במצוקה נפשית או בסכנה אובדנית. הסיירת בוחנת פורומים שונים, בלוגים ואתרי אינטרנט בניסיון להגיע אל אותם אנשים שלא פונים לאף אחד אחר, במטרה להעניק להם סיוע ראשוני ולעיתים אף להצילם מפני עצמם.
תוכן
אתר האינטנט של העמותה מכיל מאמרים רבים ותוכן מקצועי אשר יכול להועיל לפונים ולקרובי משפחה בהתמודדות עם המצוקות הנפשיות והמחשבות האובדניות. כמו כן מכיל האתר קישורים רבים למוקדי סיוע ספציפיים, ולארגונים המעניקים סיוע בתחומים שונים.
סיוום חאייק
סיוום חאייק

עובדת סוציאלית קלינית, טיפול רגשי במתבגרים ומבוגרים. הורים ומתבגרים, הדרכות הורים וטיפולים דיאדיים. יסיון רב בתחום בריאות הנפש ושיקום, ליווי משפחות ויחידים. קליניקה במרכז תל אביב ובצפון הישן תל אביב, מקבלת גם בזום