תואר בפסיכולוגיה – לימודי פסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיהפסיכולוגיה עוסקת בחוקיות ההתנהגות האנושית. בסיס הפסיכולוגיה הינו מחקר המנסה למצוא את חוקיות הפעולה של בני האדם ובכך להבין טוב יותר את מסתורי הנפש. תחום הפסיכולוגיה מחולק למספר תחומים: פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה רפואית , פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה הומניסטית ונוירו פסיכולוגיה.

לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה

תנאי קבלה

לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון קיימים במכללות השונות ובאוניברסיטאות, תנאי הקבלה הם זכאות לתעודת בגרות , ציון פסיכומטרי של לפחות 570 ומיון של 78 לפחות בפרק באנגלית. תנאי הקבלה משתנים ממקום למקום, לפני הרישום יש לבדוק מהם תנאי הקבלה למוסד הספציפי.

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה

לימודי תואר בפסיכולוגיה לתואר ראשון מטרתם להעניק ידע נרחב בתחום הפסיכולוגיה ותחומים השונים בפסיכולוגיה. הלימודים כוללים קורס מבוא לפסיכולוגיה, לימודי סטטיסטיקה ושיטות מחקר, מגוון קורסים העוסקים בתחומים השונים של הפסיכולוגיה כגון פתולוגיה, קוגניציה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה ניסויית , פסיכולוגיה פיזיולוגית. מטרת הלימודים להעניק לבוגריו יכולת עריכת מחקר אמפירי עצמאי.

בוגרי התואר

תלמידי תואר הראשון ילמדו על כל אחד מתחומי הפסיכולוגיה, ילמדו להכיר את תחומי המחקר השונים. בוגרי התואר יכלו לעסוק בתחומים שונים בחברות השמה, מחלקות במשאבי אנוש בחברות פרטיות או ציבוריות וחברות כוח אדם, תחום התעסוקה כיועצים או כמנהלי מחלקות. אפשרות נוספת היא לעבוד מדריכים או מטפלים לא מקצועיים במוסדות שיקומיים השונים כגון, מוסדות יום לחולי נפש בתי חולים לחולי נפש, לעבוד בעמותות וארגונים חברתיים המעניקים סיוע נפשי ולעבוד בהוראה. בוגרים המעוניינים עסוק כמטפלים מקצועיים או בייעוץ חייבים להמשיך בלימודים ורק לאחר היותם בוגרי תואר שני ופרקטיקה יוכלו ולהתמחות באחד מהתחומים בפסיכולוגיה ולעסוק בתחומם.

ניתן לקבל מידע נוסף על לימודי פסיכולוגיה בקישור הבא: לימודי פסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיה תואר שני

תנאי קבלה

תנאי הקבלה ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני הינם גבוהים. על מנת להגיש מועמדות לתואר שני על המועמד להציג ציון ממוצע גבוהה של התואר הראשון, תנאי קבלה נוסף הוא ראיון אישי שעל המתמודד לעבור, הגשת מכתבי המלצה ממרצים מתואר הראשון ומעבר בהצלחה של מבחן מתא"ם – מבחן מתא"ם הינו מבחן מיון לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה. מבחן המתא"ם מטרתו לבדוק את מיומנות המועמדים בהבנה וניתוח מאמרים מדעיים בתחום הפסיכולוגיה. המבחן בנוי מ- 30 שאלות סטטיסטיקה ו – 70% הבנה וניתוח מאמרים בתחום הפסיכולוגיה. המאמרים כתובים בשפה האנגלית. תוצאות המבחן הוא בדומה לפסיכומטרי , ביחס לציונים האחרים המתואר בעקומת הפעמון, טווח הציונים הינו בין 50 ל – 100, שההתפלגות הנורמאלית הינה 100. המבחן נערך בפעם בשנה בחודש אוקטובר.

תוכנית הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה

המועמדים שהתקבלו ללימודי הפסיכולוגיה יבחרו בין מסלול התמחות רגיל או מסלול התמחות מחקרית. בתואר השני הסטודנטים יבחרו תחום התמחות בו יעסקו בלימודיהם בין תחומי הלימוד ניתן למצוא:

פסיכולוגיה קלינית – ניתוח ומתן פתרונות בבעיות נפשיות והפרעות התנהגות. הפסיכולוגיה קליני עוסק בהערכה וטיפול הפסיכולוגי, באחד או שילוב של ארבעת התחומים, טיפול המוניסטי, טיפול התנהגותי קוגניטיבי טיפול מערכתי וטיפול משפחתי.

נוירו פסיכולוגיה – עוסק בהקשר בין התהליכים המנטאליים השונים למבנה המוח ולהשפעות הכימיות על תפקודו.

פסיכולוגיה חברתית – עוסקת ביחסי הפרט לחברה, חוקרת את השפעת החברה על רגשות הפרט והתנהגותו. המחקר בוחן את תחושות והתנהגות הפרט במסגרות חברתיות שונות.

פסיכולוגיה רפואית – עוסקת ביחסי בין הנפש לגוף, חוקרת את הקשר בין המשתנים הפיזיולוגים לבין המשתנים ההתנהגותיים, המשפיעים על התפרצות מחלות גופניות עול דרכי התמודדות של הפרט עם המחלות.

פסיכולוגיה תעסוקתית – עסק בתהליכים הפסיכולוגים של הפריטים בעולם העבודה, אבחון נטיות מקצועיות בקרב אנשים. מחקר אחר שינויים תעסוקתיים בשוק העבודה

פסיכולוגיה ארגונית – מחקר ויישום תיאוריות ושיטת בפסיכולוגית בקבוצות או במקומות עבודה ממוקדי משימה.

פסיכולוגיה התפתחותית – פסיכולוגיה עוסקת במחקר של שינוי לאורך החיים באספקטים השונים, כגון החברתיים, הרגשיים, הפיזיים, הקוגניטיבית המוסרית וכו'.

פסיכולוגיה קוגניטיבית – עוסק בקוגניציה (הכרה) מול תהליכים מנטאליים בסייסים כגון תפיסה, תודעה, למידה וקבלת החלטות של הפרט.

ניתן לשלב בלימודי התואר השני בין פסיכולוגיה עם תחומי לימוד שונים כגון מדעי המוח והתנהגות תואר שני במנהל עסקים ומדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה עסקית וניהולית.

בוגרי תואר שני יוכלו לעסוק בתחום הפסיכולוגיה הקלינית ולעבוד כמטפלים או יועצים ידרשו לפרקטיקום קליני במהלך לימודיהם ולאחר לימודיהם.

פסיכולוגיה – לימודים – אוניברסיטאות ומכללות

לימודי תואר ראשון:

אוניברסיטת חיפה
אוניברסיטת תל אביב
אוניברסיטת בר אילן
אוניברסיטה העברית בירושלים
הטכניון, מכון טכנולוגי לישראל
אוניברסיטת בן גוריון
האוניברסיטה הפתוחה
המכללה האקדמית תל חי
המכללה האקדמית נתניה
המכללה האקדמית עמק יזרעאל
המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון
קמפוס אילת של אויניברסיטאת בן גוריון
המכללה האקדמית כנרת עמק הירדן
המרכז ללימודים האקדמיים
המכללה האקמית אחווה

לימודי תואר שני

אוניברסיטת חיפה
אוניברסיטת תל אביב
אוניברסיטת בר אילן
אוניברסיטה העברית בירושלים
הטכניון, מכון טכנולוגי לישראל
אוניברסיטת בן גוריון
האוניברסיטה הפתוחה
מכללת תל אביב יפו
המכללה האקדמאית יהודה ושומרון באריאל
המכללה לישראל – פסיכולוגיה חינוכית

סיוום חאייק
סיוום חאייק

עובדת סוציאלית קלינית, טיפול רגשי במתבגרים ומבוגרים. הורים ומתבגרים, הדרכות הורים וטיפולים דיאדיים. יסיון רב בתחום בריאות הנפש ושיקום, ליווי משפחות ויחידים. קליניקה במרכז תל אביב ובצפון הישן תל אביב, מקבלת גם בזום