מענה – היחידה לבריאות הנפש

כיצד תמצאו מטפל זוגי טוב?

זוג שכבר זיהה שיחסיו עלו על שירטון שדרושה לו עזרה חיצונית ליישור ההדורים ושזה הזמן ללכת לטיפול זוגי, עבר חלק חיוני וחשוב לקראת הטיפול הזוגי, כעת מה שנשאר הוא למצוא את המטפל המתאים.

כיצד תמצאו מטפל זוגי טוב?

היכן מוצאים מטפל זוגי?

מטפלים העוסקים בטיפול זוגי ניתן למצוא במרפאות פסיכאטריות שונות, מרכזים לבריאות הנפש או באמצעות הפנייה דרך קופת חולים.

אין הסמכה מיוחדת עבור מטפל זוגי, אך מומלץ לבחור במטפל בעל תואר שני במקצוע טיפולי (פסיכיאטר, עובד סוציאלי או פסיכולוג קליני) וכן הסמכה כמטפל משפחתי שמעניקה האגודה הישראלית לטיפול במשפחה ובנישואים.

תכונות לשים אליהן לב

בטיפול הזוגי עומד הזוג לחלוק עם אדם זר פרטים אישים מחייהם, רצוי שאדם כזה יהיה קשוב, סבלני ומזדהה. בנוסף עליו לתקשר ברמה גבוהה ולדבר בפתיחות על מגוון נושאים.

מטפל טוב מורגש כבר בפגישות הראשונות, במידה והנכם וחשים כי חל שינוי כבר במפגשים הראשונים. לעומת זאת, אם אתם מרגישים שהמטפל אינו רגיש, אינו קשוב ואינו גמיש, רצוי שתנסו מטפל אחר.

סוגי מטפלים:

מטפלים נבדלים בינהם בגישות הטיפול השונות. באופן כללי ישנם שני סוגים:

גישות הטיפול השונות:

מכשולים אפשריים בטיפול הזוגי

קיימות שתי נקודות תורפה עיקריות בטיפול הזוגי:

הראשונה היא כאשר אחד מבני הזוג מרגיש שהן בן הזוג והן המטפל יוצאים כנגדו, או שבן הזוג לא מאפשר לו להתבטא.
מטפל טוב ידע להתמודד עם מצב כזה על ידי מתן מקום לביטוי גם לצד השני ואף לעיתים יקבע פגישות אישיות עם כל אחד מבני הזוג כדי לגרום לשני הצדדים להרגיש שווים.

נקודת תורפה נוספת היא החשש שהמטפל הזוגי עלול להגיע למסקנה שעל בני הזוג לפרק את החבילה ושאין סיכוי לשיקום הזוגיות. חשוב להבין שגם אם נושא זה עולה בפגישות, המטפל אינו יוביל לכיוון פרידה וגירושין. במידה והזוג לא מרוצה מהיחסים גם לאחר הטיפול, יתכן שיחליט להיפרד בסופו של דבר. המטפל לעולם לא יזום זאת, אך יתדרך את הזוג להיפרד בצורה מכובדת ככל האפשר.

Exit mobile version